Když musíš, tak musíš.....

.... aneb předvánoční rychlovka

Znáte to, skříň plná, ale není co na sebe. Dcera vybírala šaty na předvánoční flétnový koncert. Ze šatníku šly v pořadí letní sukně, šaty atd, atd.... Ale do zimního počasí stále nic nalézt.
Je neděle večer a koncert v úterý. V noci přemýšlím, co ještě musím došít, dopéct, dokoupit, uklidit a nachystat. Vždyť do štědrého dne už zbývá jen 5 dní. V tom mi vyskočí vzpomínka na v létě koupenou riflovinu, kterou Lucka objevila před pár dny při stěhování sysliště do nové police.
A nápad byl tady.



Střih je ze staršího čísla OTTOBRE 4/2012. Musím podotkount, že podle střihů se šije perfektně, většinou zahrnují už i přídavky na švy a sedí na 100%. Pokud chcete zkusit a váháte nad cenou časopisu, tak neváhejte. Střihy jsou víceméně univerzální a dobře padnou. Najdete zde časopisy se střihy pro děti (od miminek až po velikost 170), tak i dámské čísla i s nadměrnými velikostmi.


V neděli v noci vytažen střih a nastříháno. V pondělí dopoledne téměř hotovo. A párání stehovky už jsem nechala na Lucii. Ať má taky nějaké zásluhy :o)


A výsledek tady:


Látka byla koupena u Melluzínky někdy v létě, asi byla v akci. Je to denim s elastanem a šilo se z něj velmi dobře. Původně jsem zamýšlela šití na owerlocku, ale zvládla to na 1* i moje Janomka. Teď už bohužel není skladem, ale Lucince zbylo ještě na sukýnku :o)


Komentáře